20 Kasım 2017 Pazartesi

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı

23 Mart 2016 Çarşamba 14:19 tarihinde eklendi | 627 defa okundu
Atabey MYO’da 22 Mart 2016 Salı Günü Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci Temsilciliği tarafından “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü” konulu konferans düzenlendi.

Yoğun ilginin gösterildiği konferansta Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Yılmaz ÇATAL Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen terör olayları nedeniyle hiçbir zaman ümidimizi yitirmeyeceğimizi belirtti.  İstiklal Marşımızın “Korkma” diye başladığını bu nedenle terör olaylarının bizleri korkutamayacağını ve aziz yiğitlerimiz can verdiğiniz bu topraklar gözümüzün nurudur diye sözlerini tamamladı.

Okul temsilcisi öğrenci Mehmet BULUT ise konuşmasını “Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen düşman devletler, gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak istiyorlardı. Osmanlı ordusu, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda, düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili bölümü, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle sonuçlanmıştır. Bu nedenle, her 18 Mart gününde, Çanakkale Savaşlarını anmaktayız” diye belirtti.

Daha Sonra Günün anlam ve önemini belirten şiirler ve türküler öğrenciler tarafından sunuldu.

Etkinliğe Ait Fotoğraflar