23 Haziran 2018 Cumartesi

Atabey Meslek Yüksekokulu’nda Ebru Etkinliği

26 Aralık 2017 Salı 09:23 tarihinde eklendi | 466 defa okundu
Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini sürdüren Bengü AYDIN, Atabey Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ve akademik personele ebru etkinliği çalışmasında bulundu.

Öğrenciler etkinlikten büyük keyif aldıklarını ve hayatlarında ilk kez ebru yaptıklarını dile getirdiler. Bir çok öğrenci Ebru çalışması yapmayı çok istediklerini fakat daha öncesinde böyle bir fırsat yakalayamadıklarından söz ettiler.

Ebru Sanatının ortaya çıkışının yüzyıllar öncesine dayandığını söyleyen Bengü AYDIN, özel olarak hazırlanan su üzerine görsel açıdan şölen haline gelen bir çok rengin uygulanmasıyla ortaya çıkan eserin bir çok açıdan Ebruyu yapan kişiye özgü bir eseri ortaya çıkardığından ve insanı dinlendirdiğinden söz etti.

Bengü Aydın, “Tüm dünya üzerinde ilgi çekmiş, uygulanmış ve beğenilen bir sanattır. Günümüzde ise ciddi anlamda bu işle uğraşan kişi sayısı oldukça azdır. Bu nedenle  bu tür etkinliklerin sayısının arttırılması Ebru Sanatı’nın sürdürülebilmesi ve Ebru Sanatı’nın tanıtılması açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

Etkinlikte yaklaşık olarak 100 eser ortaya çıkarıldı ve eserler Ebru uygulamasında bulunan öğrencilere hediye edildi.