19 Şubat 2017 Pazar

Atabey Meslek Yüksekokulu'nda Tarım Semineri

08 Kasım 2016 Salı 15:18 tarihinde eklendi | 300 defa okundu
Atabey Meslek Yüksekokulu’nda başta tarım sorunları olmak üzere;

Türkiye ve dünyadaki meyvecilik, üretim sorunları ve sorunlara çözüm önerileri ile ilgili seminer düzenlendi. Seminer Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nde görevli Dr. Yılmaz SESLİ tarafından verildi.

Seminere; Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Fidan Yetiştiriciliği ve Orman ve Orman Ürünleri Programlarında öğrenim gören öğrenciler katılım sağladı. Yaklaşık üç saatlik seminerin uygulama kısmında katılımcılara meyve ağaçlarında budama ve aşılama ile ilgili bilgiler de verildi.

Bu tür seminerlerin gelenekselleştirilmesi gerekliliğini vurgulayan okul müdürü Doç. Dr. Yılmaz ÇATAL, özellikle meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerimizin uygulama esaslı olarak eğitim görmelerinin öneminden söz etti.