19 Kasım 2017 Pazar

Atabey Müftüsü Durmuş Ali ÇETMİ tarafından “Kutlu Doğum Haftası” konulu konferans verildi.

10 Nisan 2015 Cuma 11:34 tarihinde eklendi | 852 defa okundu

Atabey MYO’da 09 Nisan 2015 Salı Günü Atabey Müftüsü Durmuş Ali ÇETMİ tarafından “Kutlu Doğum Haftası” ile ilgili konferans verildi.

Konferansa tüm akademik, idari personel ile öğrenciler ve ilçemizde bulunan daire amirleri katıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan ÇALIK açılış konuşmasında Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammet (S.A.V)’in Doğum yıl dönümünün tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi dileğinde bulundu. Yoğun ilginin gösterildiği konferansta öncelikle Halit KESKİN hocamız Kuran-ı Kerim Okudu, Öğrencilerimizden Tuğçe AKAR Sana Muhtacız şiirini okudu. Daha sonra ilçe müftüsü Durmuş Ali ÇETMİ yaklaşık bir saatlik konuşmasında Hasretin Alev Alev içime bir an düştü, Değişti Hayal Köşküm, Gözümde viran düştü Sonsuzluk çiçeklerle donandı yüreğimde yağmalanmış ruhuma yeni bir devran düştü. Konuşmasını “Allah ve Resulü Her şeyden Daha Çok Sevmek, Kıyamet için hazırlık yapmak ve Peygamberimize (SAV) bağlı ümmet olmak. Kim Allah ve Resulüne itaat ederse onlar istediği kişilerle ahrette komşu olurlar. Daha sonra Yunus Emre’nin ilahi sözlerini dile getirdi.

Canım kurban olsun senin yoluna,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed,
Şefâat eyle bu kemter kuluna,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Mü'min olanların çoktur cefâsı,
Ahirette olur zevk-u sefâsı,
On sekiz bin âlemin Mustafâ'sı,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed” diye konuşmasını sürdürdü.

Sayın İlçe Müftüsü Durmuş Ali ÇETMİ nin konuşmasının arkasından ilahi grubunun ilahileri dinletildi.