19 Eylül 2017 Salı

Atabey MYO'da “Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Zararları” konulu konferans verildi.

07 Mayıs 2015 Perşembe 15:09 tarihinde eklendi | 729 defa okundu

Atabey MYO’da 06 Mayıs 2015 Çarşamba Günü Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Biriminden Komiser Sedat Yıldırım, Polis Memuru Ese AK ve Polis Memuru Ferhat YAKAR tarafından iki oturumlu olarak “Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Zararları Konulu” konferans verildi.

Konferansın birinci oturumuna Akademik, İdari personel, Özel Güvenlik, Şirket elemanları ve Yüksekokulumuzda Toplum Yararına Çalışanlar Katıldı. Katılımın yoğun olduğu ikinci oturuma yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik yapıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan ÇALIK açılış konuşmasında bizlerin nazik davetini kırmayarak Yüksekokulumuza konferans vermeye gelen ve konusunda uzman olana Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele görev yapan arkadaşlara sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ettiğini belirtti.

Yoğun ilginin gösterildiği konferansta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Biriminden Polis Memuru Ese AK Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile ilgili olarak Bağımlılık yapmaz al kendini iyi hissedeceksin, bir kereden bir şey olmaz demememiz gerekir dedi. Yaklaşık bir saatlik konuşmasına Kendini güçlü hissedeceksin, bak ben kullanıyorum, bir şey kaybetmezsin. Konuşmasını “İnsanları alıştırmak için ilk zamanlar bağımlılık yapıcı madde bedava verilir. Özellikle gençleri maddeye alıştırmanın temel amacı paralarını almaktır. Ancak bu bedel ilk başta değil en sonunda istenir. İlk başta amaç kişiyi ikna etmektir. Madde bağımlılığının yoksunluğunda kriz belirtileri olarak; esneme gözden gelen yaşlar, olur olmaz şeylere gülme, aşırı panik hali, idrar kaçırma aşırı terleme, istem dışı hareketler, sıvı kaybı, kasılmalar, fiziksel değişiklikler olarak karşımıza çıkar. Hayatta hiçbir neden için uyuşturucuya ihtiyacımız yoktur. Sen Karanlıkla kaplıysan, Güneş seni Aydınlatamaz. Sen aydınlık içindeysen, Karanlık sana Direnemez. Aydınlıkta sensin Karanlıkta Her şey sende başlar sende biter.” diye konuşmasını sürdürdü. Sayın Ese Ak’ın konuşmasının ardından Uyuşturucu arama köpeği Zeus’a uyuşturucu arama tatbikatı yaptırıldı.