24 Eylül 2017 Pazar

Bilimsel ve Kültürel Etkinlik Dersi Uygulama Esasları

17 Eylül 2012 Pazartesi 13:37 tarihinde eklendi | 1706 defa okundu
Bilimsel ve Kültürel Etkinlik Dersi Uygulama Esasları

1) Önlisans Programlarında 4. Yarıyıla REK-202 koduyla 1 Kredilik Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler dersi açılacaktır.

2) Üniversite bünyesinde yer alan konferans salonlarına kart okuyucu bağlanacaktır. Dersin yoklaması öğrenci kimlik kartlarının kart okuyuculara okutulması ile sağlanacaktır.

3) Yoklama sistemi etkinliğin başlama saatinden 30 dakika önce açılıp, başlama saatinden 15 dakika sonra kapatılacaktır. Dersin yoklamasının geçerli olabilmesi için öğrencilerin etkinlik bitiminde kartlarının yeniden kart okuyucuya okutmaları gerekmektedir. Aksi takdirde yoklama geçersiz sayılacaktır. Etkinlik süresi içerisinde öğrencinin başka bir etkinliğe katılması mümkün değildir.

4) Üniversitemizde düzenlenen etkinlikler www.sdu.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

5) Önlisans öğrencileri 4 yaryıllık öğrenim süresince asgari 4 (dört) etkinliğe katılmaları halinde mezuniyet aşamasında ders Geçti olarak transkriptine eklenecektir. 4 (dört) etkinlikten daha az etkinliğe katılan önlisans öğrencilerinin transkriptine ders Kaldı olarak işlenir.

6) Öğrenci kaç etlinliğe katıldığını Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden takip edebilecektir. Ders kayıt raporlarında öğrencinin kaç etkinliğe katıldığıyla ilgili bilgilendirme yer alacak.

7) Dersin takibi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır.

8) Ders 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılımda 1. ve 2. sınıf öğrencilerinden itibaren uygulamaya başlayacaktır.