“Doğu Batı Çatışması Türkiye” konulu konferans verildi. (25.12.2014)

26 Aralık 2014 Cuma 16:24 tarihinde eklendi | 765 defa okundu

Atabey MYO’da 25 Aralık 2014 Perşembe Günü Avukat Yazar Abbas PİRİMOĞLU tarafından “Doğu Batı Çatışması Türkiye” konulu konferans verildi.

Konferansa tüm Akademik, İdari personel ve Öğrenciler Katıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan ÇALIK açılış konuşmasında Yüksekokulumuzda her hafta olduğu etkinliklerimizin bu yarıyıl sonuncusu olduğunu, ikinci yarıyılda da etkinliklerimizin devam edeceğini, her zaman öğrenci odaklı eğitim-öğretim sistemini benimsediklerini, eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin bu konuda şanslı olduğundan söz etti.

Yoğun ilginin gösterildiği konferanstaı Avukat Yazar Abbas PİRİMOĞLU yaklaşık bir saatlik konuşmasında Doğu Batı Çatışmasında Türkiye ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Konuşmasında “Tarihin Oluşumu Sınıflar Oluşumudur. Batılılaşmak Batı Dışında Olduğumuzu Gösterir. Bu Konuda Türk Edebiyatının en üretken roman yazarlarından Kemal TAHİR Doğu Batı Çatışması diye tarihe anlam kazandırmaya çalışmıştır. Batı Dünyada ilk defa Roma Medeniyeti ile Hukuku kurmuştur.” diye konuşmasını sürdürdü. Sayın Avukat Yazar Abbas PİRİMOĞLU, konuşmasının ardından katılımcıların sorularına cevap vererek konferansını bitirdi.