24 Eylül 2017 Pazar

Geleneksel Atabey Göleti Yürüyüşü

14 Aralık 2015 Pazartesi 11:02 tarihinde eklendi | 521 defa okundu
Süleyman Demirel Üniversitesi Atabey Meslek Yüksekokulu ve SÜDAK’ın Ortaklaşa Düzenlediği Doğa Yürüyüşü’ne Rekor Katılım Sağlandı.

Yaklaşık 250 doğaseverin katıldığı “Atabey Göleti Doğa Yürüyüşü” Pazar günü gerçekleştirildi. Yürüyüş Atabey Meslek Yüksekokulu yerleşkesinden saat 9:00 civarında başladı. Toplamda 12,8 km’lik parkurun trafiğe açık olan kesimlerinde Atabey Emniyet ve Jandarma ekipleri de doğaseverlere eşlik etti. Yemek molasının ardından “Davraz Motorsiklet Grubu”nun nefes kesen akrobasi gösterisi geziye katılan doğaseverlere heyecanlı anlar yaşattı.

Etkinliğe katılan SÜDAK (Süleyman Demirel Üniversitesi Dağcılık Kulübü) doğaseverlerinin, ülkenin farklı yerlerinden gelen öğrencilerle buluşmasının etkinlik için son derece önemli olduğunu vurgulayan Atabey Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç.Dr. Gökhan AYDIN, etkinliğin baştan sona kadar her adımının iyi bir şekilde düşünülerek organize edilmesinin mutlak gerekli olduğunu ve bu şekilde beklenmeyen aksaklıkların önüne geçileceğini belirtti. Doç.Dr. Gökhan AYDIN, “Atabey Göleti Yürüyüşü”nün SÜDAK’ın yanı sıra Atabey MYO’da öğrenim gören yaklaşık 60 kişilik öğrenci ekibi ile organize edildiğini, öğrencilerin bir kısmının aktif olarak geziye katılamasalar da, gezinin gerçekleşmesi adına büyük emek ve katkıları olduğunu bildirdi. Doç.Dr. Gökhan AYDIN sosyal aktiviteler hakkında şunları söyledi:

Öğrenci kulüplerinin sayısının arttırılması, beraberinde yapılacak etkinlik sayısını da arttıracak ve öğrencilerimize zamanlarını iyi değerlendirme adına rehber olacaktır. Bu tür etkinlikler yüksekokulumuzda “Süleyman Demirel Üniversitesi Mağara Araştırma Kulübü”nün resmen açılmasından sonra artarak devam edecektir. Etkinlik planlarımızın arasında Şubat ayı içerisinde Türkiye Mağaracılık Federasyonu ile birlikte, Akdeniz, Boğaziçi, Dokuz Eylül, Ege, Hacettepe, İstanbul Teknik gibi üniversitelerde faaliyet gösteren mağara araştırma kulüplerinin yanı sıra ülkemizde bu konuda çalışan dernekler Yüksekokulumuzda bir araya getirilecektir. Ardından haziran ayında yurt dışından üniversitemize davet edilecek olan mağaracılar ile birlikte düzenlenmesi planlanan uluslararası çalıştay ülkemizde bir ilk olacaktır.

Atabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz ÇATAL, özellikle doğa ile ilgili olan sosyal aktivitelerin sayısının arttırılması ve çeşitlendirilmesinin, öğrencilerin doğayı tanımaları ve böylelikle korumaları ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına oldukça büyük ölçüde katkı sağladığından söz etti. Doç. Dr. Yılmaz ÇATAL doğa ile ilgili bu tür etkinliklerin öğrencilerimizin eğitim-öğretim ile ilgili motivasyonunu da arttıracağını belirtti.