20 Eylül 2017 Çarşamba

14 Mayıs 2015 Perşembe 15:30 tarihinde eklendi | 732 defa okundu

Atabey MYO’da 13 Mayıs 2015 Salı Günü Isparta Milletvekili Avukat Recep ÖZEL tarafından “Türkiye Büyük Millet Meclisi Çalışmaları” konulu konferans verildi.

Konferansa İlçemiz Kaymakamı Ömer Faruk ÇELİK, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kemal YAKUT, İlçemizde Bulunan Daire Amirleri, Akademik, İdari personel ile Öğrenciler katıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan ÇALIK açılış konuşmasında bu konferansın 2014 – 2015 Eğitim – Öğretim yılının son etkinliği olduğunu belirterek, bugüne kadar yapılan etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti. Milletin vekilini Milletle buluşturmak gerekir diyerek sözlerini tamamladı.

Yoğun ilginin gösterildiği konferansta Isparta Milletvekili Avukat Recep ÖZEL yaklaşık bir saatlik konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (kısaca TBMM) Türkiye’nin kalbidir. Kalp çalışmazsa diğer organların çalışması hiçbir şekilde vücuda faydası olamayacağını söyledi. Konuşmasını “Türkiye Cumhuriyeti anayasal devlet organıdır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir" ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur. Ülkede herkesin özgürce yaşaması için demokrasi organlarının çalışması gerektiğini belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Meclisidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Siyaset yapmak, üretmek ve problemleri çözmek içindir. Yeni Türkiye de Kamu İdarecileri de halkın içerisinde bulunacaktır. Başkanlık Sisteminde Başkanı Ayrı, Parlamentoyu ayrı seçiyorsun. Şuan bizde icra parlamentonun içinden çıkıyor. 2007 de Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhurbaşkanı nı seçemedi. 2014 yılında ilk defa 12. Cumhurbaşkanı nı halk seçti. Cumhurbaşkanını da halk seçince görev alanları istesek de istemesek de değişiyor. Yeni Türkiye de Başkanlık sistemini getiremesek bizim demokrasimiz de Türkiye Büyük Millet Meclisi vesayet altında çalışır ve çalışmaya devam eder dedi. Eskiden Türkiye yi dizayn edenler Siyaseti öcü olarak tanıtmışlardır. Siyaset Kurumunu en güvensiz bir ortam olduğunu söylemişlerdir. Oysaki siyaset fikirlerin konuşulduğu ortamdır. Yeni Türkiye de hiç kimse ötekileştirilemeyecek (giyiminden, yürüyüşünden, konuşmasından ve yaşam tarzından dolayı) Resmi Dilimizi öğretemiyorsak kişi veya kişilerin anlaştığı dili konuşması problem olmamalıdır. Şiddete, hakarete, silaha başvurmadan paylaşılamayacak hiçbir şey yoktur. Dünyada beş büyük ülke vardır, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa Rusya ve Çin olarak kabul edilir. Dünya beşten büyük denildiği için operasyonlar yapılıyor. Her zaman uyanık olalım. Siz gençlere tavsiyem siyaset tarihini iyi okuyun” diye konuşmasını sürdürdü.

Sayın Isparta Milletvekili Avukat Recep ÖZEL, konuşmasının ardından katılımcıların sorularına cevap vererek konferansını bitirdi.