Mütefekkir Bekir Sıtkı YAKUT tarafından “Gençlik” konulu konferans verildi. (19.11.2014)

21 Kasım 2014 Cuma 11:10 tarihinde eklendi | 1014 defa okundu

Atabey MYO’da 19 Kasım 2014 Çarşamba Günü Mütefekkir Bekir Sıtkı YAKUT tarafından “Gençlik” konulu konferans verildi.

Konferansa tüm Akademik, İdari personel ile Öğrenciler ve İlçemizde Bulunan Daire Amirleri Katıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan ÇALIK açılış konuşmasında Yüksekokulumuzda her hafta olduğu etkinliklerimizin devam edeceğini, her zaman öğrenci odaklı bir eğitim-öğretim sistemi üzerinde durduklarını, eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin bu tür konferansların kendileri için fırsat olduğundan söz etti.

Yoğun ilginin gösterildiği konferansta Düşünür, Fikir Adamı Bekir Sıtkı YAKUT yaklaşık bir saatlik konuşmasında Gençlik ve İnsan İlişkileri alanında bilgi paylaşımında bulundu. Konuşmasında “Kuranı okumanın hem zikir hem de dua olduğunu söyledi, Bir müslümanın temel akait ve fıkıh kurallarını bilmesi ve hayatına uygulaması farzdır. Özellikle gençlere yanlış akım ve ideolojilere kapılmaması gerektiğini ifade etti. Devlete isyan edenin dünyası kararır, hocasına, öğretmenine isyan edenin ahreti yıkılacağını belirterek” konuşmasını sürdürdü. Sayın Düşünür, Fikir Adamı Bekir Sıtkı YAKUT konuşmasının ardından katılımcıların sorularına cevap vererek konferansını bitirdi.