Şair Yazar Abdullah GÜLCEMAL tarafından “Şiirlerle Çanakkale” konulu konferans verildi. (17.03.2015)

18 Mart 2015 Çarşamba 13:42 tarihinde eklendi | 968 defa okundu

Atabey MYO’da 17 Mart 2015 Salı Günü Şair Yazar Abdullah GÜLCEMAL tarafından “Şiirlerle Çanakkale” konulu konferans verildi.

Konferansa tüm Akademik, İdari personel ile Öğrenciler ve İlçemizde Bulunan Daire Amirleri Katıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan ÇALIK açılış konuşmasında Devletimizin Temsilcileri Milletimizin Asil evlatları, Biz insanlar nereden geldiğini nereye gideceğini bilmek zorundadır. Bu Programdan maksimum fayda sağlayacağınıza inancını dile getirdi.

Yoğun ilginin gösterildiği konferansta Şair Yazar Abdullah GÜLCEMAL yaklaşık bir saatlik konuşmasına Ceyhun YILMAZ’IN DÜĞÜM şiiri ile başladı. Konuşmasını “İnsan dünyaya gelirken üç Uzvu boş gelir. Midesi, Kalbi ve Kafası, Bunları bu dünyada yaptığımız ve yapacağımız eylemlerle doldurabiliriz. Çanakkale Destanının 100. Yılında Şiir Şuurdur, Şiir Hikmettir, Şiirin eskisi olmaz, Bizi ecdadımızla koparmışlar. Dilimizi anlamıyoruz bunun çözümüde okumaktan geçiyor; Okuyun, Okuyun Yoksa birileri sizin canınıza okuyacaktır. diye sözlerini sürdürdü. Tarih Şuurumuzu diri tutmak zorundayız. Tarih Türk Milletinin hafızasıdır. Çanakkale bir idealdir, Çanakkale bir İmandır, Çanakkale bir Aşktır. Çanakkale bir vefadır. Çanakkale bir diriliştir. Dur Yolcu, Bilmeden Gelip Bastığın Bu Toprak Bir Devrin Battığı Yerdir. Eğil de Kulak ver. Bu sessiz yığın bu vatan kalbinin attığı yerdir.” diye konuşmasını sürdürdü. Sayın Şair Yazar Abdullah GÜLCEMAL, konuşmasının ardından katılımcıların sorularına cevap verdi ve kitaplarını imzalayarak konferansını bitirdi.