24 Nisan 2018 Salı

Seminer : İstiridye Mantarı

20 Aralık 2017 Çarşamba 10:23 tarihinde eklendi | 380 defa okundu
İstiridye mantarı üretim tesisi için gerekli olan ekipmanlar nelerdir? Bunun girişimciye maliyeti nedir?

13 aralık Çarşamba günü 14:00'de Orman Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi ve Kurum Mantar eylem planı hazırlayıcısı Ömer Naci KAYA tarafından yüksekokulumuzda, uygulamalı olarak, kayın mantarının nasıl yetiştirildiği üzerinde eğitim semineri düzenlendi. 

İstiridye mantarı sığır ve tavuk etinden sonra en yüksek protein değerine sahip besindir. Ayrıca lifli yapısı sayesinde sığır ve tavuk etinden daha kolay sindirilmesi ve bağırsakları temizleme görevi görmesini de ekleyebiliriz. Ve içermiş olduğu B1, B2 ve C vitaminleri sayesinde insan vucüdunun ihtiyacına büyük katkıda bulunmaktadır. Antioksidan ve antibakteriyeldir. Bununla beraber obezite, diyabet ve yüksek kan şekeri diyetlerine uygundur.'0' kolesterol, düşük sodyum, yağ ve şeker sayesinde çok sağlıklı bir besindir. İçerisinde bulunan lostvanin sayesinde kolesterolü düşürür. Sığır sakatatı olan karaciğer de dahil olmak üzere bütün gıdalardan 5-10 kat fazla bulunan niasin ve yüksek folik asit oranı sayesinde nefrit ve kalp hastaları için tavsiye edilmektedir. 

İstiridye mantarının uygulamalı ekiminin de gösterildiği seminerde. İstiridye mantarının ticari olarak üretimi ve yatırım koşulları hakkında da bilgiler verildi. 

Öğrencilere yönelik ufuk açan seminerlerin önemini vurgulayan Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Yılmaz ÇATAL tarafından Ömer Naci KAYA'ya, yüksekokul adına katkılarından dolayı, plaket sunumu yapıldı.