19 Eylül 2017 Salı

“Türkiye Avrupa Birliği İlişkilerimizin 50 yıllık Öyküsü ve Avrupa Birliği Yolculuğumuz” konulu konferans verildi. (11.12.2014)

11 Aralık 2014 Perşembe 12:45 tarihinde eklendi | 757 defa okundu

Atabey MYO’da 10 Aralık 2014 Çarşamba Günü Mehmet ARDIÇ tarafından “Türkiye Avrupa Birliği İlişkilerimizin 50 yıllık Öyküsü ve Avrupa Birliği Yolculuğumuz” ile ilgili konferans verildi.

Konferansa tüm Akademik, İdari personel ile Öğrenciler ve İlçemizde Bulunan Daire Amirleri Katıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Adnan ÇALIK açılış konuşmasında Yüksekokulumuzda her hafta olduğu etkinliklerimizin uluslararası boyutta olduğunu, her zaman öğrenci odaklı bir eğitim-öğretim sistemi üzerinde durduklarını, eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin bu tür konferansların kendileri için fırsat olduğundan söz etti.

Yoğun ilginin gösterildiği konferansta yurtdışı ve AB Fransa temsilcimiz Mehmet ARDIÇ yaklaşık bir saatlik konuşmasında AB Yolculuğumuz ve Türkiye AB ilişkileri alanında bilgi paylaşımında bulundu. Konuşmasında “Ülkemizin AB konusunda Demokratik kazanımlarımızı elde etmede bilinçli hareket edemiyoruz. Yeni Türkiye bilincini siyasi mesaj olarak vermeliyiz. Gurbetçilerimize Avrupa da yabancı, Türkiye’de gurbetçi olmaktan çıkıp, Avrupalı kimliğini kazandırmalıyız. Avrupa da kolanı halinde yaşamayı unutmalıyız. Sivil Toplum Kuruluşları ile bu sorunları çözmeliyiz. Dünyada ilk Teşkilat olan Ahilik Kurum Teşkilatımız var. Bu teşkilatlardan yeterince yararlanıp Yükselen Türk Dünyası Oluşturmalıyız.” diye konuşmasını sürdürdü. Sayın Mehmet ARDIÇ, konuşmasının ardından katılımcıların sorularına cevap vererek konferansını bitirdi.